Gå direkt till innehåll
Foto: Patrik Lindström
Foto: Patrik Lindström

Pressmeddelande -

Två elever vid Hushagsgymnasiet prisades

Sistaårseleverna Frida Jakobsson och Vilhelm Fredriksson vid Bygg- och anläggnings- programmet på Hushagsgymnasiet i Borlänge överraskades på tisdagskvällen med beskedet att de vunnit Bygmastipendiet. Det skedde under skolans studentmiddag på Domnarvsgården. Förutom äran och en exklusiv verktygsväska full med verktyg, gick de båda studenterna hem 5 000 kronor rikare var.

Det var två mycket förvånade, men glada studenter som fick beskedet att de fått dela på Bygmastipendiet under tisdagskvällen. Det skedde under Hushagsskolans traditionella studentmiddag på Domnarvsgården. Stipendiet, som är ett initiativ från byggvaruföretaget Bygma, syftar till att gynna återväxten inom byggbranschen, genom att uppmuntra elever att välja byggbranschen och att bidra till att stärka branschens yrkesstolthet. Det ges till den eller de elever som antingen visat på goda studieresultat eller gjort en anmärkningsvärd uppryckning. Det är femte året stipendiet delas ut på ett drygt tiotal orter i Sverige, men första gången det ges ut till en skola i Dalarna.

Juryn, bestående av bland andra av rektor och lärare på skolan, motiverade sina val på följande sätt:

"Frida visar enastående resultat och har drivkraft i alla målerimoment. Allt från underarbeten till färdigstrykning, tapetsering och vävsättning. Frida visar även färdigheter och talang för marmorering, ådring och illusionistmåleri. Hon innehar en drivkraft att utmana och förbättra sig själv, vilket gör att hon utvecklas konstant i positiv riktning. Hon visar även empati, ödmjukhet och respekt mot sina klasskamrater. Trots sina långa restider, har Frida alltid skött tidshållning och närvaro exemplariskt. Hon har målmedvetet läst in flera extrakurser för att nå sina framtida mål inom måleriyrket. Det är med glädje och stolthet vi skickar ut henne i målaryrket. Hon har redan en anställning som står och väntar på henne när hon nu tar studenten. Ryktet om hennes kunskaper och empatiska personlighet har gett ringar på vattnet och flera företag vet redan vem Frida Jakobsson är."

respektive

"Vilhelm är en trevlig och social snickare, som är omtyckt av samtliga lärare på skolan samt sina arbetskamrater på sina APL-platser. Han har under sin utbildning skaffat sig en yrkesskicklighet som inte många lyckas med, han har fått förtroendet av sina handledare att göra många moment själv på grund av den höga kvaliteten på de jobb han utför. Som VD i klassens UF-företag är han en drivande kraft och får alla på sin sida genom sitt engagemang och sin hjälpsamhet mot andra. Han har även planer på att bli egen företagare någon gång efter sin utbildning. Tilläggas bör, att han deltagit i Yrkes- SM där han tog en hedrande bronsplats."

– Med stipendiet vill vi lyfta fram unga förebilder i skolans värld och inspirera fler ungdomar till att satsa på en utbildning inom bygg. Det känns oerhört roligt att vi hittat två så värdiga stipendiater i Frida Jakobsson och Vilhelm Fredriksson när vi nu delar ut priset i Dalarna och Borlänge för första gången, kommenterar Urban Johansson, VD för Bygma i Sverige.

Ämnen

Kategorier


Bygmas anläggningar finns idag på 17 orter i Mälardalen, Stockholm, Dalarna och Norrland. Gemensamt för alla våra anläggningar är att vi endast säljer byggvaror och verktyg från beprövade kvalitetsmärken.

Bygma-koncernen sätter en ära i att tillgodose högt ställda krav och individuella önskemål från kunden. Detta sker dock aldrig på bekostnad av miljö eller säkerheten. Bygma ställer därför stora krav på sina leverantörer, inte bara i fråga om kvalitet, utan också när det gäller godkänd miljöklassning.

Kontakter

Peter Lindström

Peter Lindström

Presskontakt VD +46 8-519 425 21