Gå direkt till innehåll
2016 års Bygma leverantör

Nyhet -

2016 års Bygma leverantör

Strax före jul utsåg Bygma Gruppen i Sverige årets leverantör. Det är en utmärkelse där vi granskar några punkter som vi på Bygma tycker är extra viktigt i ett samarbete.

För oss är det viktigt att alla drar sitt strå till stacken för en hållbar framtid. Det vi har sett under 2016 är att BOA är i framkant och vill göra skillnad. De har påbörjat försäljningen av spårbarhetscertifierade produkter - Gröna skivor: Från skog till en vägg nära dig. De flesta av deras produkter är registrerade i BASTA-registret vilket gör att vi och våra kunder lättare kan hitta rätt produkter för de kemikalikrav som ställs.

I ett nybyggt logistikcenter har de ställt höga krav på miljöpåverkan då de använder 100% förnyelsebar energi i form av vattenkraft. En imponerande process som går till enligt nedan.

1) Den nederbörd som faller samlas i ett vattenmagasin.
2) Vatten som strömmar från en högre till en lägre nivå, passerar en turbin som börjar rotera.
3) Turbinen driver en generator där elen alstras.
4) Elen som genereras kan sedan användas för eget bruk. Vattnet fortsätter nedströms. I vissa fall passerar vattnet flera vattenkraftverk.

Under 2016 har de också gått in och stöttat Rädda Regnskog för att bidra till det viktiga arbetet med att skydda regnskogen och lokalsamhällen i skogens närhet.

BOA blev också årets FINFO leverantör 2016. För oss som återförsäljare är det extremt viktigt med korrekt grunddata och dokumentation för att tillgodose våra kunder med information.

Vi granskar också leveranssäkerhet, logistiklösningar och nöjdhet över lag innan vi gör vårt val av vinnare.

Bygmas motivering för utmärkelsens lyder:
Årets leverantör 2016 tilldelades Bo Andrén AB för deras framskjutna position kring hållbarhetstänkande, helhetslösningar, lyhördhet i kundsamarbetet och deras förstklassiga produktinformation. Bo Andréns sätt att driva affärsverksamhet passar som hand i handske med Bygmas ideal.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Peter Lindström

Peter Lindström

Presskontakt VD +46 8-519 425 21