Gå direkt till innehåll
Årets Bygmastipendiat i Lycksele Elias Evertsson, här omgiven, på coronabehörigt avstånd, av Bygmas Nicklas Unée och rektor Victoria Hvirfvel.  Foto: Marcus Bäckström
Årets Bygmastipendiat i Lycksele Elias Evertsson, här omgiven, på coronabehörigt avstånd, av Bygmas Nicklas Unée och rektor Victoria Hvirfvel. Foto: Marcus Bäckström

Pressmeddelande -

Här är årets Bygmastipendiat i Lycksele

Det var länge osäkert om det skulle kunna bli några studentavslutningar i år p g a corona. Under onsdagen kunde man i alla fall genomföra en coronaanpassad variant på Tannbergsskolan, med klassvisa firanden, och därmed kunde också Bygmastipendiet delas ut. Årets stipendiat är Elias Evertsson på bygg- och anläggningsprogrammet.

Studentavslutningen vart något annorlunda i år, med klassvisa, coronaanpassade firanden. När det var dags för stipendieutdelning läste rektor Victoria Hvirfvel upp motiveringen och överlämnade diplom till den överraskade och glada stipendiaten, Elias Evertsson. Bygmas representant Nicklas Unée överlämnade prischeck och en välfylld och exklusiv verktygsväska.

Prissumman är på 10 000 kronor och den får Elias med följande motivering: 

”Elias har under sina tre år på Tannbergskolan alltid visat stor framåtanda och ett brinnande intresse för sitt yrkesval. Han har dessutom presterat exemplariskt på sina teoretiska kurser. Egenskaper som han besitter är framförallt positivitet och ett starkt driv att hela tiden lära sig. Han är en förebild för utbildningen och en bra ambassadör för byggprogrammet. Det är med glädje vi tilldelar honom 2020 års Bygmastipendium. Grattis, Elias Evertsson!”

Det är sjunde året i rad som stipendiet delas ut och det på femton skolor på ett drygt tiotal orter runtom i Sverige. Med stipendiet vill byggmaterialkoncernen Bygma, som står bakom stipendiet, uppmuntra elever att välja byggbranschen och bidra till att öka branschens yrkesstolthet, liksom att säkerställa framtida arbetskraftoch kompetens inom byggsektorn. Stipendiet ges till den eller de elever som antingen visat på goda studieresultat eller gjort en anmärkningsvärd uppryckning.

Vi är extra glada över att kunna dela ut Bygmastipendiet i år. Det var länge oklart hur det skulle bli, så det känns bra att vi inte behövt ställa in utan istället kunnat ställa om firandet efter rådande omständigheter. I år känns det ju extra viktigt att fortsätta sprida glädje till studenterna och att bidra till att lyfta de goda exemplen från skolans värld. Vi gratulerar Elias och önskar honom en ljus framtid i byggbranschen, säger Ulrika Berg, marknadschef på Bygma. 

Fakta om Bygmastipendiet:

Svensk skola är full av fantastiska ungdomar. På Bygma vill man gärna vara med och lyfta fram några av dem. Därför instiftade man för sju år sedan Bygmastipendiet, där unga förebilder som går sista året på gymnasiets bygg- och anläggningsprogram belönas, antingen om man gjort en skolprestation utöver det vanliga eller om man lyckats vända en nedåtgående trend och visat att ”allt är möjligt”.

Bygma anslår 10 000 kronor per skola, som en jury inför varje läsårsavslutning fritt får fördela mellan 1-2 avgångselever. Sökanden ska ha utmärkt sig genom fina studieresultat eller genom att ha gjort en påtaglig uppryckning under sin skolgång och visat att allt är möjligt. Bygmastipendiet delades ut första gången 2014.

Med Bygmastipendiet vill Bygma inspirera fler till att satsa på en utbildning och karriär inom byggbranschen liksom att ingjuta yrkesstolthet i de ungdomar som är på väg ut i arbetslivet.

Bygma samarbetar i dagsläget med följande femton skolor:

Anderstorpsgymnasiet, Skellefteå

  • Dragonskolan, Umeå
  • Hahrska gymnasiet, Västerås
  • Hushagsgymnasiet, Borlänge
  • Järfälla gymnasium
  • Luleå gymnasieskola
  • Rekarnegymnasiet, Eskilstuna
  • Stockholms byggtekniska gymnasium, Kista
  • Stockholms byggtekniska gymnasiesärskola, Kista
  • Strömbackaskolan, Piteå
  • Sundsvalls gymnasium
  • Tannbergsskolan, Lycksele
  • Tyresö gymnasium
  • Vallentuna gymnasium
  • Örnsköldsviks gymnasium


För ytterligare information, vänligen kontakta:

- Victoria Hvirfvel, rektor, Tannbergsskolan, victoria.hvirfvel@edu.lycksele.se, 0950-168 16

- Ulrika Berg, marknadschef, Bygma Sverige AB, ubg@bygma.se, 072-568 77 08

Bifogad bild är fri att använda, men vänligen ange att den är tagen av fotograf Marcus Bäckström.


Ämnen

Kategorier


Bygma AB är ett dotterbolag till den danska byggmaterialkoncernen Bygma Gruppen A/S. Koncernen består av drygt 100 anläggningar fördelat på Sverige, Danmark samt Island och har cirka 2 100 anställda. I Sverige finns 17 anläggningar, som tillsammans omsätter 1,2 miljarder SEK.

Kontakter

Peter Lindström

Peter Lindström

Presskontakt VD +46 8-519 425 21