Gå direkt till innehåll
Årets Bygmastipendiater 2020.
Årets Bygmastipendiater 2020.

Pressmeddelande -

Här är årets 23 Bygmastipendiater

För sjunde året i rad har Bygma delat ut Bygmastipendiet till sistaårselever på Bygg- och anläggningsprogrammet. Sammanlagt 23 studenter på 15 olika skolor runt om i landet har under våren och försommaren fått motta stipendiet. Priset får de för goda studieresultat eller för att de gjort en anmärkningsvärd uppryckning, eller båda.

När Bygma för sju år sedan Bygma instiftade Bygmastipendiet stod byggbranschen inför stora rekryteringsproblem, med en tilltagande brist på arbetskraft. Bygma beslutade i det läget att instifta sitt stipendium och därmed söka dra sitt strå till stacken för att säkerställa framtida arbetskraft och kompetens inom byggsektorn. Syftet med stipendiet är både att uppmuntra elever att välja byggbranschen och att bidra till att stärka yrkesstoltheten hos de elever som är på väg ut i arbetslivet.

Sammanlagt samarbetar Bygma nu med femton olika skolor runt om i Sverige. I år har 23 elever tilldelats Bygmastipendiet:

Tobias Wikman, Hushagsgymnasiet, Borlänge

Benjamin Gillström, Rekarnegymnasiet, Eskilstuna

Cecilia Granberg, Luleå gymnasieskola, Luleå

Elias Evertsson, Tannbergsskolan, Lycksele

Rasmus Persson och Carl Eriksson, Strömbackaskolan, Piteå

Marcus Pettersson och Ida Sandström Ryberg, Anderstorpsgymnasiet, Skellefteå

David Bergström, Lucas Ramn och Rikard Klinga, Stockholms byggtekniska gymnasium, Kista

Petronella Hjelmstedt, Stockholms byggtekniska särgymnasium, Kista

Tim Rohlin och Mohammad Husseini, Järfälla gymnasium, Järfälla

Robin Johansson Mendoza, Tyresö gymnasium, Tyresö

Isak Persson och Anton Unger, Sundsvalls gymnasium, Sundsvall

Hampus Gunnarsson och Ted Persson, Dragonskolan, Umeå

Erik Andersson, Vallentuna gymnasium, Vallentuna

Harald Katrin och Javid Rezaie, Hahrska gymnasiet, Västerås

Filip Persson, Örnsköldsviks gymnasium, Örnsköldsvik

Det är alltid roligt att lyfta fram unga förebilder i skolans värld, men i år kändes det extra viktigt att få sprida glädje när corona gjorde att så mycket annat fick ställas in. Det är som alltid en oerhört fin samling ungdomar vi på Bygma har haft förmånen att få belöna i år. Vi önskar dem stort lycka till när de nu går ut i arbetslivet, säger Ulrika Berg, marknadschef för Bygma i Sverige.


För mer information, vänligen kontakta:

-Ulrika Berg, marknadschef, Bygma Sverige AB, ubg@bygma.se, 072-568 77 08

Bifogad pressbild är fri för publicering.


Fakta Bygmastipendiet och Bygma:

Bygma anslår 10 000 kronor per skola, som en jury inför varje läsårsavslutning fritt får fördela mellan 1-2 avgångselever (i undantagsfall tre). Därtill får stipendiaterna en exklusiv och välfylld verktygsväska. Sökanden ska ha utmärkt sig genom fina studieresultat eller genom att ha gjort en påtaglig uppryckning under sin skolgång och visat att ”allt är möjligt”. Utöver prissumma och verktygsväska, kan Bygma bistå med kontakter för praktik och arbete. Bygmastipendiet delades ut första gången 2014. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bygma AB är ett dotterbolag till den danska byggmaterialkoncernen Bygma Gruppen A/S. Koncernen består av drygt 100 anläggningar fördelat på Sverige, Danmark samt Island och har cirka 2 100 anställda. I Sverige finns 17 anläggningar, som tillsammans omsätter 1,2 miljarder SEK.

Kontakter

Peter Lindström

Peter Lindström

Presskontakt VD +46 8-519 425 21