Gå direkt till innehåll
Foto: Alice Öberg
Foto: Alice Öberg

Pressmeddelande -

Elever på Rekarnegymnasiet tilldelas Bygmastipendiet

I lördags delades Bygmastipendiet ut till två elever på bygg-och anläggningsprogrammet på Rekarnegymnasiet i Eskilstuna. De lyckliga stipendiaterna var Timo Räisänen och Erik Andersson.

Under lördagen fick eleverna Timo Räisänen och Erik Andersson på Rekarnegymnasiet i Eskilstuna motta Bygmastipendiet för sitt engagemang och sitt driv under studietiden. Carl-Johan Insulander, platschef på Bygma i Eskilstuna och Sofia Rytterström, rektor på Rekarnesgymnasiet hade äran att vara med på utdelningen.

– Timo är en driven elev med höga ambitioner. Han har genomfört sin utbildning både praktiskt och teoretiskt med största ansvar och kommer därför bli ett utmärkt tillskott till byggbranschen. Vi är oerhört stolta över att vi fått vara en del av Timos resa mot framtiden. Även Erik har genomfört utbildningen på ett föredömligt sätt med en motivation att ständigt lära sig mer och utvecklas. Erik är arbetsam, driven, har lätt för att samarbeta och har förmågan att se möjligheter istället för hinder. Erik kommer att representera branschen väl och vi är oerhört stolta över både honom och Timo, säger Carl-Johan Insulander

Bygma instiftade stipendiet för åtta år sedan i syfte att inspirera fler till att satsa på en utbildning och karriär inom byggbranschen och skänka yrkesstolthet till ungdomar på väg ut i arbetslivet.

För att vinna stipendiet ska eleverna antingen ha gjort en skolprestation utöver det vanliga, lyckats vända en nedåtgående spiral eller med ambition och stolthet ha byggt någonting som är anmärkningsvärt.

Om Bygmastipendiet:
Bygmastipendiet delas ut till sistaårselever som gjort något bra på Bygg- och anläggningsprogrammet vid ett urval av landets gymnasieskolor. Bygma fördelar 10 000 kr per skola i slutet av varje läsår.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Bygma AB är ett dotterbolag till den danska byggmaterialkoncernen Bygma Gruppen A/S. Koncernen består av drygt 100 anläggningar fördelat på Sverige, Danmark samt Island och har cirka 2 500 anställda. I Sverige finns 18 anläggningar, som tillsammans omsätter 1,3 miljarder SEK.

Kontakter

Peter Lindström

Peter Lindström

Presskontakt VD +46 8-519 425 21

Relaterat innehåll