Gå direkt till innehåll
Foto: Christian Mård
Foto: Christian Mård

Pressmeddelande -

Elever på Anderstorpsgymnasiet tilldelas Bygmastipendiet

Igår delades Bygmastipendiet ut till två elever på bygg-och anläggningsprogrammet på Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå. De lyckliga vinnarna var Hugo Holmberg & Elias Burwall

Under torsdagen fick eleverna Hugo Holmberg & Elias Burwall från Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå motta Bygmastipendiet för sin motivation och framåtanda under tiden på utbildningen. Johanna Smitt, Rektor på Anderstorpsgymnasiet, beskriver stipendiaterna som två elever med stort intresse och driv som fått mycket beröm på sina praktikplatser.

– Både Hugo och Elias är välförtjänta stipendiater. De har ett starkt driv som lett till en fantastisk personlig utveckling. Vi ser alla ljust på deras framtid och önskar dem stort lycka till, jag är säker på att de kommer klara av allt de än tar sig an, säger Johanna Smitt.

Bygma instiftade stipendiet för åtta år sedan i syfte att inspirera fler till att satsa på en utbildning och karriär inom byggbranschen och skänka yrkesstolthet till ungdomar på väg ut i arbetslivet.

För att vinna stipendiet ska eleverna antingen ha gjort en skolprestation utöver det vanliga, lyckats vända en nedåtgående spiral eller med ambition och stolthet ha byggt någonting som är anmärkningsvärt.

Om Bygmastipendiet:
Bygmastipendiet delas ut till sistaårselever som gjort något bra på Bygg- och anläggningsprogrammet vid ett urval av landets gymnasieskolor. Bygma fördelar 10 000 kr per skola i slutet av varje läsår.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Bygma AB är ett dotterbolag till den danska byggmaterialkoncernen Bygma Gruppen A/S. Koncernen består av drygt 100 anläggningar fördelat på Sverige, Danmark samt Island och har cirka 2 500 anställda. I Sverige finns 18 anläggningar, som tillsammans omsätter 1,3 miljarder SEK.

Kontakter

Peter Lindström

Peter Lindström

Presskontakt VD +46 8-519 425 21

Relaterat innehåll