Gå direkt till innehåll
Bygmapersonal framför Bygmas nya butik i Umeå, från vänster: Nanny-Felicia Lindehell, Karin Göransson, regionchef Magnus Boström, Daniel Bäckman, platschef Mikael Häggström och vd Peter Lindström.
Bygmapersonal framför Bygmas nya butik i Umeå, från vänster: Nanny-Felicia Lindehell, Karin Göransson, regionchef Magnus Boström, Daniel Bäckman, platschef Mikael Häggström och vd Peter Lindström.

Pressmeddelande -

Efter branden – nu öppnar Bygmas nya moderna butik i Umeå

Ett drygt år efter branden står den nya Bygmabutiken klar på Maskingatan 5. Den 15 juni slår man upp portarna till den nya butiken.

När delar av Bygmas anläggning i Umeå brann i slutet av januari förra året år visade sig Umeborna från sin allra bästa sida: många kom spontant till undsättning och verksamheten kunde i princip fortlöpa fullt ut redan dagen efter. Ingen kom till skada och lagerdelen förblev intakt, medan butiks- och kontorsdelen brann ned till grunden. Sedan dess har Bygma huserat i temporära lokaler, rakt över gatan.

Nu, ett drygt år senare, är de tidigare lokalerna återuppbyggda och den 15 juni slår Bygma upp portarna till en ny, modern, ljus och luftig butikslokal på samma adress som tidigare, Maskingatan 5.

Den här dagen har jag verkligen sett fram emot, nu är det dags att inviga Umeås finaste och fräschaste byggvaruhus. Vi har fokuserat på att skapa en modern och tilltalande butik, med stora glaspartier. Självklart fortsätter vi att vara en komplett bygghandel, med brett kvalitetssortiment, bara i en mer tilltalande miljö, berättar Mikael Häggström, platschef för Bygma i Umeå. Tyvärr får vi p g a corona avvakta med det stora firandet till slutet av augusti, men redan nu slår vi upp dörrarna och ser fram emot att välkomna både nya och gamla kunder till våra nya lokaler.

För den som vill kommer det att vara möjligt att se en kort film över uppbyggnaden på Bygmas hemsida, www.bygma.se. Bygma beslutade sig tidigt för att dokumentera återuppbyggnaden och lät installera en så kallad timelapse-kamera. Filmen är nu klar och på bara några minuter kan man se hur bygget tagit form under året.

Bygma vill återigen rikta ett varmt tack till alla som kom till undsättning efter branden. Nu ser vi fram emot en rejäl omstart i Umeå, med en ny platschef på plats och verkligt taggade medarbetare. Umeå förtjänar en modern anläggning, som också blir något av en föregångare inom Bygma där vi haft chansen att från grunden skapa en butiksmiljö som tilltalar våra byggproffs. Vi tror att det här kommer att vara ett rejält lyft både för kunder och medarbetare, kommenterar Peter Lindström, vd för Bygma.

Butiken slår upp portarna den 15 juni. Den 28 augusti är det planerat för ett mer storslaget premiäröppnande.


För mer information, vänligen kontakta:

Mikael Häggström, platschef, Bygma Umeå, 073-053 23 80, mlh@bygma.se

Peter Lindström, vd, Bygma Sverige AB, 08-519 425 21, plm@bygma.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bygma AB är ett dotterbolag till den danska byggmaterialkoncernen Bygma Gruppen A/S. Koncernen består av drygt 100 anläggningar fördelat på Sverige, Danmark samt Island och har cirka 2 100 anställda. I Sverige finns 17 anläggningar, som tillsammans omsätter 1,2 miljarder SEK.

Kontakter

Peter Lindström

Peter Lindström

Presskontakt VD +46 8-519 425 21