Gå direkt till innehåll
Bygmastipendiaten Filip fick Medallion for Excellence vid Yrkes-VM i Ryssland

Pressmeddelande -

Bygmastipendiaten Filip fick Medallion for Excellence vid Yrkes-VM i Ryssland

En hedrande trettonde plats och en Medallion for Excellence för särskilt framstående yrkesskicklighet vart resultatet för Bygmastipendiaten Filip Sandgren under årets upplaga av Yrkes-VM i Kazan, Ryssland. Cirka 1300 tävlande från 63 länder deltog.

Den 45:e upplagan av en av världens största tävlingar – världsmästerskapet i yrkesskicklighet, Yrkes- VM – avslutades under tisdagen med en stor prisutdelning i den nybyggda arenan i Kazan, Ryssland.Efter månader av hård träning och fyra dagars tävlande mot världseliten stod det klart att 20-årige Filip Sandgren är trettonde bäst i världen i plattsättning. Därtill fick han motta en Medallion for Excellence, en medalj som utdelats till dem som uppnår höga poäng vid bedömningen.

– Jag är grymt nöjd, kommenterar Filip Sandgren. Ett av målen var att få en Medallion for Excellence – och det uppnådde jag! Jag är så glad över möjligheten att få åka med Yrkeslandslaget till VM och tacksam för allt stöd och hjälp av min tränare Andreas Markstedt från Piteå.

Filip Sandgren tävlade mot 26 andra ungdomar från olika länder. Under sammanlagt 22 timmar fördelat på fyra dagar skulle de under extrem tidspress se till att plattsätta två väggar, ett golv och en trappa – och det gällde att få det på millimetern som på skissen. Arbetet bedömdes och poängsattes av domare som med millimeterstickor mätte hur väl deltagarna lyckats.

– Vi gratulerar Filip till en mycket väl genomförd tävling. Vi är naturligtvis oerhört stolta och glada över att en av våra Bygmastipendiater fick ta emot en Medallion for Excellence, kommenterar Carl Evedius, inköps- och marknadschef på Bygma.

Om Yrkes-VM


■ Den korrekta beteckningen är världsmästerskapen i yrkesskicklighet.

■ Pågår mellan den 22 - 27 augusti i Kazan, Ryssland.

■ Tävlingen är till för unga under 22 år.

■ Sverige representeras av Yrkeslandslaget.

■ Tävlingen visar upp över 50 olika yrkesgrenar.

■ Över 1 200 unga från cirka 70 länder kommer att vara med i tävlingen.

Källa: WorldSkills Sweden

Om Bygmastipendiet

Med Bygmastipendiet vill Bygma inspirera fler till att satsa på en utbildning och karriär inom byggbranschen liksom att ingjuta yrkesstolthet i de ungdomar som är på väg ut i arbetslivet. Därför instiftade man för sex år sedan Bygmastipendiet, där unga förebilder som går sista året på gymnasiets Bygg- och anläggningsprogram belönas, antingen om man gjort en skolprestation utöver det vanliga eller om man lyckats vända en nedåtgående trend och visat att ”allt är möjligt”. Bygma samarbetar i dagsläget med femton skolor runtom i Sverige. Prissumman är på 10 000 kronor per skola.

Ämnen

Kategorier


Bygma AB är ett dotterbolag till den danska byggmaterialkoncernen Bygma Gruppen A/S. Koncernen består av drygt 100 anläggningar fördelat på Sverige, Danmark samt Island och har cirka 2 100 anställda. I Sverige finns 17 anläggningar, som tillsammans omsätter 1,2 miljarder SEK.

Kontakter

Peter Lindström

Peter Lindström

Presskontakt VD +46 8-519 425 21