Gå direkt till innehåll
Bygma växer i Stockholm – fördjupar samarbetet med Målarkalk AB

Pressmeddelande -

Bygma växer i Stockholm – fördjupar samarbetet med Målarkalk AB

Byggmaterialkoncernen Bygma fortsätter sina satsningar. Nu växlar man upp i Stockholm genom ett fördjupat samarbete med Målarkalk AB, kända bland annat för miljövänliga produkter inom måleri och puts och med unika produkter för kulturobjekt och byggnadsvård.

Byggmaterialkoncernen Bygma satsade tidigt på hållbart byggande och var bland annat den första byggmaterialaktören i Sverige att ingå i Green Building Council. Nu fortsätter arbetet genom ett fördjupat samarbete med Målarkalk AB, ett familjeföretag grundat 1948 som erbjuder egentillverkade och importerade traditionella kalkbaserade produkter inom bland annat måleri och puts.

Det fördjupade samarbetet innebär att Bygma från och med omgående startar upp färgbrytning av Målarkalks färgprodukter samt övertar lagerhållningen. Samtidigt går de två anställda i Målarkalks butik i Farsta över i anställning hos Bygma.

- Målarkalk är ett företag med ett unikt kunnande och spännande, miljövänliga produkter inom måleri och puts. Nu stärker vi positionen inom hållbarhet ytterligare genom att addera unik kunskap och ett spännande sortiment av genuina, miljövänliga produkter som vi dessutom kommer att kunna leverera snabbt: brutet och klart på 48 timmar, säger Peter Lindström, vd på Bygma Sverige.

- Vi är oerhört glada över ett närmare samarbete med Bygma. Vi delar stora likheter både i värderingar kring kvalitet och hållbarhet och i att vi båda är familjeägda företag. Vi ser fram emot att växa tillsammans, inte minst på Stockholmsmarknaden, där vår regionansvarige och jag nu fokuserar på projekt och befintliga kunder, säger Oscar Nymberg, vd för Målarkalk AB.

- Vi hälsar våra nygamla kollegor från Målarkalks anläggning i Farsta varmt välkomna tillbaka till Bygma, avslutar Peter Lindström, vd på Bygma Sverige.

Produkterna kommer framför allt att säljas vid Bygmas anläggningar i Bandhagen (specialiserad på tegel och fasad) och i Spånga, båda strax utanför Stockholm.

Ämnen

Kategorier


Bygma AB är ett dotterbolag till den danska byggmaterialkoncernen Bygma Gruppen A/S. Koncernen består av drygt 100 anläggningar fördelat på Sverige, Danmark samt Island och har cirka 2 100 anställda. I Sverige finns 17 anläggningar, som tillsammans omsätter 1,2 miljarder SEK.

Kontakter

Peter Lindström

Peter Lindström

Presskontakt VD +46 8-519 425 21