Gå direkt till innehåll
På bilden: Magnus Wiberg
På bilden: Magnus Wiberg

Pressmeddelande -

Bygma rekryterar ny platschef till Stockholmsanläggning

Bygma har rekryterat Magnus Wiberg till tjänsten som platschef för anläggningen i Bandhagen i Stockholm, specialiserad på tegel och fasad.

Magnus Wiberg har under de senaste 20 åren arbetat med fasadmaterial och har en bred kunskap och erfarenhet inom alla led, såväl produktion, produktutveckling som försäljning. Han kommer närmast från rollen som produkt- och affärsområdeschef hos Combimix och sitter även med i branschorganisationen SPEF:s tekniska råd. Magnus har tidigare arbetat hos Weber, bland annat i deras labb, som produktutvecklare och med produkttestning, och inom försäljning. Han har vidare en gedigen ledarerfarenhet, inte minst från hockeyvärlden.

– Jag ser verkligen fram emot att ta mig an uppdraget. Det är som att komma till ett dukat smörgåsbord; det märks att Bygma satsar och grunden är lagd med riktigt vassa medarbetare. Nu handlar det om att se till att skaka om på marknaden också och börja ta andelar. Jag är väldigt resultatorienterad och den utmaningen var svår att tacka nej till, säger Magnus Wiberg, tillträdande platschef för Bygmas anläggning i Bandhagen.

Rekryteringen är ett led i Bygmas satsningar inom fasad som bland annat resulterat i ett fördjupat samarbete med Målarkalk AB, där Bygma startat upp färgbrytning av Målarkalks färgprodukter, övertagit lagerhållningen och att de två anställda i Målarkalks butik i Farsta gått över i anställning hos Bygma.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Magnus Wiberg till Bygma. Det är en viktig pusselbit i vår satsning i Stockholm och på fasad. Magnus är helt rätt person att leda och utveckla denna satsning, kommenterar Peter Lindström, vd för Bygma Sverige.


Magnus Wiberg påbörjar sin tjänst på Bygma senast 1 februari 2020

Ämnen

Kategorier


Bygma AB är ett dotterbolag till den danska byggmaterialkoncernen Bygma Gruppen A/S. Koncernen består av drygt 100 anläggningar fördelat på Sverige, Danmark samt Island och har cirka 2 100 anställda. I Sverige finns 17 anläggningar, som tillsammans omsätter 1,2 miljarder SEK.

Kontakter

Peter Lindström

Peter Lindström

Presskontakt VD +46 8-519 425 21