Gå direkt till innehåll
Bygma belönar byggelever – här är årets 25 Bygmastipendiater

Pressmeddelande -

Bygma belönar byggelever – här är årets 25 Bygmastipendiater

För sjätte året i rad premierar Bygma framstående sistaårselever på Bygg- och anläggningsprogrammet runt om i landet. Sammanlagt 25 studenter på 15 olika skolor har under våren fått motta Bygmastipendiet, som premierar elever som antingen uppnått goda studieresultat eller gjort en anmärkningsvärd uppryckning.

Det är nu sex år sedan Bygma valde att instifta sitt Bygmastipendium. Byggbranschen stod då inför stora problem med en tilltagande brist på arbetskraft. Bygma beslutade i det läget att instifta sitt stipendium och därmed dra sitt strå till stacken för att söka säkerställa framtida arbetskraft och kompetens inom byggsektorn. Syftet med stipendiet är både att uppmuntra elever att välja byggbranschen och att bidra till att stärka yrkesstoltheten hos de elever som är på väg ut i arbetslivet.

Bygmastipendiet premierar framstående sistaårselever på Bygg- och anläggningsprogrammet runt om i landet och ges till den eller de elever som antingen visat på goda studieresultat alternativt gjort en anmärkningsvärd uppryckning. Sammanlagt samarbetar man nu med femton olika skolor varav två är nya för i år, Vallentuna gymnasium och Järfälla gymnasium.


I år har 25 elever tilldelats Bygmastipendiet, nitton killar och sex tjejer:

Hossein Haidari och Wilgot Orr, Hushagsgymnasiet,Borlänge

Marcus Johansson och Emil Eriksson, Rekarnegymnasiet, Eskilstuna

Erik Thun, Luleå gymnasieskola, Luleå

Kevin Jonsson och Tilda Gullerfelt, Tannbergsskolan, Lycksele

Andrée Persson och William Forsberg,Strömbackaskolan,Piteå

Edvin Löf och Hanna Hellström, Anderstorpsgymnasiet, Skellefteå

Karl Gustav ”Daniel” Granberg, Stockholms byggtekniska gymnasium, Kista

Markus Peterzén och Nisse Lindgren Malmsköld, Stockholms byggtekniska särgymnasium, Kista

Gino Sannerblom och Jesper Boijort, Järfälla gymnasium, Järfälla

Madeleine Envall, Tyresö gymnasium, Tyresö

William Engström och Elliot Asklöf Jakobsson, Sundsvalls gymnasium, Sundsvall

Maja Haggren,Dragonskolan, Umeå

Isabelle Ehlde Dahlqvist och Simon Öhman, Vallentuna gymnasium, Vallentuna

Oliwia Pålman Hedin och Lucas Rollsén, Hahrska gymnasiet, Västerås

Tobias Sehlin, Örnsköldsviks gymnasium, Örnsköldsvik


– Med stipendiet vill vi lyfta fram unga förebilder i skolans värld och hoppas inspirera fler ungdomar till att vilja satsa på en utbildning inom bygg. Det är som alltid en oerhört fin samling ungdomar vi har haft förmånen att få belöna i år. Vi önskar dem stort lycka till när de nu går ut i arbetslivet, säger Carl Evedius, inköps- och marknadschef för Bygma i Sverige.


Fakta Bygmastipendiet och Bygma:

Bygma anslår 10 000 kronor per skola, som en jury inför varje läsårsavslutning fritt får fördela mellan 1-2 avgångselever. Därtill får stipendiaterna en exklusiv och välfylld verktygsväska. Sökanden ska ha utmärkt sig genom fina studieresultat eller genom att ha gjort en påtaglig uppryckning under sin skolgång och visat att ”allt är möjligt”. Utöver prissumma och verktygsväska, kan Bygma bistå med kontakter för praktik och arbete. Bygmastipendiet delades ut första gången 2014.

Ämnen

Kategorier


Bygma AB är ett dotterbolag till den danska byggmaterialkoncernen Bygma Gruppen A/S. Koncernen består av drygt 100 anläggningar fördelat på Sverige, Danmark samt Island och har cirka 2 100 anställda. I Sverige finns 17 anläggningar, som tillsammans omsätter 1,2 miljarder SEK.

Kontakter

Peter Lindström

Peter Lindström

Presskontakt VD +46 8-519 425 21