Gå direkt till innehåll
Bygma Branschnytt

Nyhet -

Bygma Branschnytt

Bostadsbyggandet minskar trots bostadsbristen…

I en ny rapport framtagen av Boverket krävs det bostäder motsvarande ett Linköping – och detta på kort sikt.

Enligt Boverkets bedömning behöver man bygga 67 000 bostäder per år fram till 2025. Samtidigt menar man att byggandet minskar från cirka 69 000 byggda bostäder 2017 till 56 000 i år. Minskat byggande fortsätter även in på 2019 enligt Boverket.

Mer information på boverket.se

Bränder och torka kan påverka virkesförsörjningen…

Det är stor brist på trävaror i världen och de svenska sågverken har sedan flera år stor efterfrågan på virke till marknader såsom, USA, Asien och södra Europa. Om den stora efterfrågan i kombination med bränder och den torra sommaren påverkar virkespriser i bygghandeln återstår att se under hösten.

ARKNAT - unga arkitekters arbete i storslagen miljö…

Under två juniveckor anordnades arkitekturfestivalen ARKNAT, mitt i den storslagna naturen vid Höga Kusten. Här fick arkitektstudenter från hela Norden möjlighet att designa och uppföra unika vindskydd som placeras ut längs med Höga Kusten-leden. Bygma var en av sponsorerna och såg till att rätt material fanns på plats.

Arkitekturfestivalen arrangeras av Sweco tillsammans med organisationen FriluftsByn som ligger vid Höga Kusten – ett av världsarven och ett mycket populärt turistmål. I denna fantastiska miljö skapar 15 studenter tre vindskydd i trä som både växt och sågats lokalt. Vindskydden ska placeras ute i naturen, där det inte finns el eller vatten, så den mesta byggnationen sker i Friluftsbyn.

På bara 14 dagar ska skydden ritas och konstrueras, material ska beställas och till sist ska skydden byggas. Då gäller det att rätt infästningsmaterial, virke och maskiner finns på plats när studenterna behöver det.

– Vi på Bygma är med och sponsrar med logistik och samordning av allt material tillsammans med våra leverantörer. Bland annat kommer virket från SCA, infästningen från Essve och Dewalt fixar maskinerna, säger Magnus Häggström, platschef på Bygma Örnsköldsvik.

Läs mer på arknat.com

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Peter Lindström

Peter Lindström

Presskontakt VD +46 8-519 425 21