Gå direkt till innehåll
Bygma Branschnytt

Nyhet -

Bygma Branschnytt

Byggbranschen har många utländska arbetstagare som arbetar tillfälligt. Nytt förslag från regeringen gällande skatteregler påverkar starkt…

Utländska företag som hyr ut arbetskraft under kortare tid till Sverige ska betala skatt från första dagen enligt ett förslag som regeringen lagt fram till riksdagen. I dag behöver utländska företag inte betala in skatt för personal som hyrs ut under kortare tid än ett halvår. Går förslaget igenom kommer de nya reglerna att gälla från årsskiftet.

Ökat tryck på redovisning av byggprodukters miljöpåverkan…

En revidering av byggproduktförordningen, som reglerar märkning och innehållsdeklaration av byggprodukter genomförs av Europakommissionen.

Bygg- och fastighetsbranschen anser att kraven på information om byggprodukters kemiska innehåll och miljöpåverkan bör skärpas. De driver frågan framåt om ökade krav genom Byggvarudeklarationen som är ett branschgemensamt format för hur information om byggvarors miljöpåverkan ska kommuniceras.

Byggproduktförordningen finns för nedladdning på www.boverket.se

Det debatteras friskt om effekterna av sänkta ROT-avdraget…

I en ny undersökning som Glasbranschföreningen genomförde i maj 2018 uppgav hela 39 procent av medlemsföretagen, som utför Rot-arbeten mot konsument, att det har blivit vanligare att kunderna ber att få arbetet utfört utan kvitto sedan sänkningen av Rot-avdraget. I samma studie svarar 26 procent att de har dragit ned på personal eller att de funderar på att dra ned på personal till följd av det sänkta Rot-avdraget.

Det är hög tid att regeringen efter valet i september återställer avdragsrätten till 50 procent av arbetskostnaden för att återge Rot-avdraget sin fulla verkningsgrad i strävan att eliminera svart arbetskraft och ekonomisk brottslighet i byggsektorn, skriver Erik Haara, vd för Glasbranschföreningen i en debattartikel den 23 maj i Byggindustrin.

Läs hela debattartikeln på www.byggindustrin.se

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Peter Lindström

Peter Lindström

Presskontakt VD +46 8-519 425 21