Gå direkt till innehåll
Bygma Branschnytt

Nyhet -

Bygma Branschnytt

Svenskt virke ger miljövänligaste altanen…

En jämförande livscykelanalys, LCA, av klimatpåverkan för olika material som används för att bygga altan visar att svenskt tryckimpregnerad furutrall avger minst koldioxid.

– Jag är inte förvånad att det tryckimpregnerade altandäcket visar lägst global uppvärmningspotential. Tryckimpregnerat furu är ett miljömässigt hållbart och mycket beständigt material, säger Johan Fröbel som är chef på teknik och distribution på branschorganisationen Svenskt Trä.

Läs nyheten i sin helhet på www.svenskttra.se

Nya rekommendationer för läggning av trall…

Det våras för altaner och stora trädäck. Den här tiden på året byggs det friskt utomhus runt om i landet och lagom till säsongen har organisationen Svensk Trä utkommit med nya rekommendationer för läggning av trall. Bakgrunden är att problem kan uppstå om trall monteras på ett felaktigt sätt. Det är viktigt att välja rätt infästningsmaterial och rätt metod för montage till trallen när trädäcket ska byggas.

– Det är väldigt viktigt att inte lägga trallen dikt vid montage, utan att använda det kant i kantavstånd i trallen som vi rekommenderar för olika tralltyper, säger Johan Fröbel, chef på teknik och distribution på branschorganisationen Svenskt Trä.

Rekommendationerna kan läsas i sin helhet på www.svenskttra.se

Årets första stolta Bygmastipendiater…

Sistaårseleverna Karl Gustav ”Daniel” Granberg, Nisse Lindgren Malmsköld och Markus Peterzén vid Bygg- och anläggnings-programmet på Stockholms byggtekniska gymnasium överraskades under mösspåtagning med beskedet att de vunnit Bygmastipendiet. Förutom äran och en exklusiv verktygsväska full med verktyg gick studenterna hem med en ansenlig prissumma. Stipendiet riktar sig till sistaårselever på ett urval av landets gymnasieskolor och delas ut för sjätte året i rad.

– I en tid där allt färre elever väljer de yrkesförberedande programmen i Stockholm är det viktigt att vi säkrar yrkeskunskapen och fokuserar på en hållbar framtid. Därför vill vi lyfta fram unga förebilder i skolans värld och inspirera fler ungdomar till att vilja satsa på en utbildning inom bygg. Det känns extra roligt att vi för andra året i rad också delar ut stipendium till eleverna på särskolan – det är viktigt att lyfta även dessa elever och i år har vi två elever därifrån, säger Carl Evedius, inköps- och marknadschef på Bygma.

Läs mer på www.bygma.se

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Peter Lindström

Peter Lindström

Presskontakt VD +46 8-519 425 21