Gå direkt till innehåll
Bygma Branschnytt

Nyhet -

Bygma Branschnytt

Antalet kvinnor som söker byggutbildningar har fördubblats…

Att byggbranschen i hög grad är mansdominerad har knappast undgått någon och många åtgärder att få kvinnor att söka sig till branschen har gjorts de senaste åren. 2018 meddelade regeringen sitt mål om att minst 25 procent av nyanställda inom branschen ska vara kvinnor senast år 2030. Nu har antalet kvinnor som söker sig till yrkeshögskolornas byggutbildningar fördubblats mellan 2014 och 2018 visar SCB-statistik enligt tidningen Hem & Hyra.

Nu väntas en boom för digitalisering i byggbranschen…

Byggbranschen är en bransch som legat lite efter när det gäller utvecklingen inom digitaliseringen. Men med branschspecifika, integrerade affärssystem och smarta lösningar i appar som förenklar processen för såväl större som mindre byggentreprenörer har digitaliseringen tagit fart. Nu ser branschen tydliga besparingar i form av tid och pengar med lösningar som kommit ut på marknaden. Ett exempel är Bygmas digitala loggbok där byggentreprenören enkelt kan samla all nödvändigt dokumentation och på så sätt spara mycket tid. Bygma har även Bygma-appen som gör det enklare och snabbare att göra inköp av byggmaterial.

Ladda hem appen på Google Play. Sök på Bygma.

Fortsatt stort intresse för miljövänligt byggande…

Svenska bostadsägares intresse för miljön är fortsatt högt. Att använda svenskt, miljömärkt byggmaterial, gärna måttbeställt, är särskilt populärt. Likaså att skaffa energieffektiva fönster och att tilläggsisolera. Det framgår av den senaste Bygmabarometern.

Fler än hälften att de tillfrågade anger att de planerar eller kan tänka sig att använda det i syfte att klimatanpassa sina hem eller fritidshus. Populärt är också att skaffa energieffektiva fönster. Det är den åtgärd som flest uppger att de redan har vidtagit (25%) och cirka fyra av tio planerar eller kan tänka sig att skaffa sig det. Att tilläggsisolera är den åtgärd som näst flest redan vidtagit (16%) och även här uppger cirka fyra av tio att det är något de kan tänka sig att göra.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Peter Lindström

Peter Lindström

Presskontakt VD +46 8-519 425 21